Historiek

Enkele data:

Stichtingsvergadering: 22/11/1988 - Officiële Erkenning 15/03/1989 - Keureuitreiking 14/10/1989

Historiek:

De Rotary club van Maaseik werd in 1988 opgericht, uit de schoot van peterclub Rotary club Maasland-Lanklaar, door stichtend voorzitter Jean Raedschelders. Rotary club Maaseik groeide over de jaren uit tot een ploeg van zo’n 35-tal leden, uit allerlei vakgebieden en maatschappelijke sectoren.
De leden komen uit Maaseik, Neeroeteren, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Lanaken en Roosteren. Welbekend is naast de wekelijkse vergaderingen met eigen sprekers of gastsprekers het evenement “Bokkerieje”. Het “Bokkerieje” is een recreatief fiets- en wandelevenement, georganiseerd door Rotary Maaseik. De opbrengst wordt ieder jaar integraal besteed aan goede doelen.
Op 26 mei 1991 organiseerde Rotary Maaseik in samenwerking met de gemeentebesturen van Dilsen-Stokkem, Kinrooi en Maaseik zijn eerste Bokkerieje. Bokkerieje groeide uit tot een populair evenement dat zijn eigen plaats veroverd heeft in de activiteitenkalenders van talrijke gezinnen, vriendenkringen, verenigingen en sportievelingen.
In mei 2012 wordt voor de 22ste keer Bokkerieje gewandeld en gefietst.