welkomstwoord

Stichtingsvergadering:  22/11/1988 - Officiële Erkenning  15/03/1989 - Keureuitreiking  14/10/1989

De Rotary club van Maaseik werd in 1988 opgericht, uit de schoot van peterclub Rotary club Maasland-Lanklaar, door stichtend voorzitter Jean Raedschelders. Rotary club Maaseik groeide over de jaren uit tot een ploeg van zo’n 35-tal leden, uit allerlei vakgebieden en maatschappelijke sectoren.

Rotaryclub Maaseik Belgium

De leden komen uit Maaseik, Neeroeteren, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Lanaken en Roosteren. Welbekend is naast de wekelijkse vergaderingen met eigen sprekers of gastsprekers het evenement “Bokkerieje”. Het “Bokkerieje” is een recreatief fiets- en wandelevenement, georganiseerd door Rotary Maaseik.

De opbrengst wordt ieder jaar integraal besteed aan goede doelen.

Op 26 mei 1991 organiseerde Rotary Maaseik in samenwerking met de gemeentebesturen van Dilsen-Stokkem, Kinrooi en Maaseik zijn eerste Bokkerieje. Bokkerieje groeide uit tot een populair evenement dat zijn eigen plaats veroverd heeft in de activiteitenkalenders van talrijke gezinnen, vriendenkringen, verenigingen en sportievelingen.

Wekelijkse bijeenkomst:

1ste dinsdag van de maand 12.15 uur